Aranyozott ékszer: mit jelent az arany bevonat?

Az aranyozás azt a folyamatot jelenti, amikor egy bizonyos fémből készült ékszert egy másik fémréteggel vonnak be. A Goldenhour aranyozott ékszerei sárgaréz, réz vagy nemesacél alapúak és 18 karátos arannyal vannak bevonva. Ez az aranyréteg nagyon vékony, mikronokban mérhető.

Előnyök

Kedvező ár

Ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az arany ékszerek, azonban az aranyozott ékszerek ára sokkal megfizethetőbb. Így többféle ékszerstílust kipróbálhatsz, anélkül, hogy sokat költenél.

Igényes megjelenés

Az aranyozott ékszerekről nem tudod megállapítani szaktudás nélkül, hogy nem teljes arany. Ugyanolyan a kinézetük, csillogásuk, mint az arany ékszereké, csak az áruk kedvezőbb.

Hosszantartó minőség

Az aranyozott ékszerek erősebbek az igazi arany ékszereknél és sokáig bírják a napi viseletet. Nemesacélból készült aranyozott ékszereink továbbá víz-, és karcállóak is, így azokat a darabokat bátran viselheted fürdés közben is.

Nemesacél ékszereinkről bővebben a ‘Vízálló Goldenhour ékszerek’ oldalunkon olvashatsz.

Hátrányok

Az aranyozott ékszerek a mindennapi viselés során színüket veszthetik, mivel az ékszert alkotó fém egy idő után áthatol az aranyozáson. Mivel az aranyréteg nagyon vékony az ékszereken, így az aranyozott ékszereknek nincs viszonteladási értéke.

Mely ékszereink NEM vízállóak?

Hogy megkönnyítsük nektek a válogatást ékszereink között, készítettünk egy listát azokról az ékszereinkről, amik nem vízállóak. Kérjük ezekben a darabokban kerüljétek el a fürdést és a vízzel való érintkezést és tartsátok be az oldalunkon feltűntetett ápolási útmutató szabályait.

’Mariposa’ fülbevaló arany és ezüst színben, ’Aurora’ fülbevaló, ’Cherry on top’ fülbevaló, ’Divine’ karika fülbevaló arany és ezüst színben.

Hogyan őrizd meg Goldenhour ékszered színét és minőségét hosszútávon?

A megfelelő viselés mellett és az alábbi tippek betartásával megőrizheted Goldenhour ékszereid minőségét hosszú ideig.

  • Ne zuhanyozz, vagy fürödj az ékszereidben. Ez elősegítheti az arany, vagy ródium réteg lekopását.
  • Figyelj oda, hogy a parfümödet az ékszerek felvétele előtt fújdd magadra. A parfümben található kémiai anyagok elősegíthetik az aranyozás vagy ródium bevonat lekopását.
  • Vedd le aranyozott ékszereidet edzés vagy fizikai munka előtt!
  • Óvd meg az ékszereidet az olajoktól, krémektől, körömlakktól, körömlakklemosótól vagy más kémiai anyagoktól.
  • A karcolások elkerülése miatt, tartsd az ékszereidet egy puha anyaggal kitömött dobozban, száraz helyen. A Goldenhour díszdoboza tökéletes erre a célra.
  • Ne tárold ékszereidet párás helyen (fürdőszoba).

Goldenhour ékszereid tisztítása

  • Töröld meg ékszereidet egy puha vattapamaccsal vagy microfiber anyaggal, hogy eltávolítsd a port vagy ráragadt koszt. Ezáltal az ékszer visszanyeri kezdeti fényességét.
  • Ha további tisztításra van szükség, áztasd be az ékszeredet langyos, szappanos vízbe pár percig, azután pedig tisztítsd meg egy puha törlőkendővel.

Bolt
Keresés
Kedvencek
×