A születésvirágok jelentése

MIK AZOK A SZÜLETÉSVIRÁGOK?​

A virágokat már a 18. századi Angliában is használták kommunikációra, a virágok nyelve szerint minden virág különböző jelentéssel bír. Minden hónapnak van egy szimbolikus virága, melynek jellemzőit azok, akik abban a hónapban születtek “örökölhetik”. Listánkban te is megtalálod, hogy születési hónapodhoz melyik virág társul és milyen jelentéssel bír.

A Goldenhour születésvirág nyakláncok

A Goldenhour ‘Bloom’ kollekciójának legújabb darabja a ‘Bloom’ születésvirág nyaklánc a legjobb minőségű nemesacélból készült, és a te egyedi születésvirágod van belegravírozva a nyakláncba. A születésvirág nyakláncok kopás-, és karcállóak, továbbá nikkel és ólommentesek, így az érzékeny bőrűek is bátran viselhetik őket. Válaszd ki egyedi születésvirágodat és viselj egy olyan ékszert, ami tökéletesen kifejezi személyiséged.

Január -Szegfű

A szegfű a szeretetet, az elbűvölést és a megkülönböztetést szimbolizálja. Gyönyörű és egyszerű virág, mellyel bármilyen virágcsokor feldobható. A téli hónapokban kevés virág képes a virágzásra, a szegfű az egyike azoknak a virágoknak, akik ilyen hűvös időkben is kinyílnak. Igazi fényes pontok a hideg, téli hónapokban.

 

Személyiséged:

Valódi és alázatos vagy. Igazi hűséges típus, aki szereti a barátait és a családját mindenek felett. Mindent megteszel, hogy kimutasd nekik szeretetedet.

Február – Írisz

Az írisz ajándékként igen kedves üzenetet ad át: a barátságod sokat jelent számomra; hűséggel, reménnyel fordulok hozzád, hiszek bölcsességedben, bátorságodban. Kifejezetten nőies jellegű növény. A viktoriánus időkben az igazmondás, a hűség, az átgondoltság és a megbízhatóság jelképe volt.

 

Személyiséged:

A korodhoz képest rendkívül bölcs vagy, szeretsz visszavonulni és álmodozni. Eltart egy ideig, mire felmelegszel új emberek között, de ha mégis, akkor rendkívül hűséges barát vagy.

Március – Nárcisz

Ez a színes, sárga virág a tavasz első napjait hozza el. Ezek a kis napsütéses rügyek a páratlan szeretetet szimbolizálják, és emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy a nap mindig süt, ha szeretteid veled vannak az életedben.

 

Személyiséged:

Nagyon fontos neked, hogy az életed békés és boldog legyen, és a születési virágodhoz hasonlóan élvezed az élet apró kicsi örömeit, mint például a napsütés. Rendkívül kreatív vagy, és kedves mindenkihez, akivel találkozol. Ezen kívül nyugodt személyiséggel rendelkezel, rendezett vagy és a multitaskingban is jó vagy. A szerencsével az oldaladon a siker végig fogja kísérni életedet.

Április – Százszorszép

A százszorszép a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma. Az ártatlanságon túl a százszorszép a titoktartó. A százszorszépeket egykor “nappali szemnek” hívták, mivel éjszaka bezárták szirmaikat, és csak akkor derítették fel élénksárga középpontjukat, kis titkukat, amikor ismét kisütött a nap. A százszorszépek tökéletes virágok arra, hogy kifejezd szeretteid felé szeretetedet.

 

 

Személyiséged:

Boldog ember vagy és, körülötted biztosan nem lesz senkinek egy unalmas pillanata sem. Kalandos, vidám és optimista vagy, sok olyan tulajdonsággal rendelkezel, melyeket a körülötted élő emberek értékelnek, ezért általában bizalmasra találnak benned.

Május – Liliom

Minden egyes liliomfajta más és más jelentéssel bír. De a leggyakoribb jelentése a tisztaság és a termékenység. A liliomvirág édes és ártatlan szépségét az újjászületéshez társítják.

 

Személyiséged:

Gyengéd és kedves személyiségedről ismernek, és szeretteid biztonságban érzik magukat melletted. Praktikus, ambiciózus, megbízható vagy és jól kezeled a nehéz helyzeteket.

Június – Rózsa

A nyár kezdetével egyetlen virágzás sem jelzi jobban az új évszak szépségét és édességét, mint a rózsa. A szivárvány összes színében kapható, több mint 100 fajta rózsa létezik. A rózsa az odaadás és a szeretet szimbóluma, a rózsák különféle színei a maguk jelentését hordozzák, a szenvedélyes szerelemtől (piros) a barátságig (sárga).

 

Személyiséged:

A születési virágod a rózsa, tehát magától értetődik, hogy igazi romantikus vagy. Kapcsolataid szenvedélyesek és érzelmesek. Noha vannak hagyományos értékeid, nagyon befogadó vagy, ami megkönnyíti az emberek számára, hogy kijöjjenek veled. Bár erősnek és magabiztosnak tűnsz, küzdesz, hogy elrejtsd bánatodat, ha megsérülsz.

Július – Szarkaláb

A delfin görög “delphis” szóból eredő delphinium kúpos alakját gyakran egy vízi lény orrához hasonlítják. Nyitottsággal és pozitivitással társítva a delphinium széles látószöget, potenciált és jobb időket szimbolizál.

 

Személyiséged:

Te maga vagy a humor. Varázsod és humorérzéked miatt az emberek megbecsülve érzik magukat melletted. Szinte minden másnál nagyobbra értékeled a családot is. Imádod az új tapasztalatokat és lehetőségeket, határozottan nyitott vagy az új dolgok kipróbálására.

Augusztus – Kardvirág

A kardot jelentő latin szóról nevezték el ezt a virágot, a kardvirágokat a görög harcosok magukkal vitték a csatába, hogy megvédjék őket a sérüléstől és a haláltól.

 

Személyiséged:

Intelligens vagy, aki mindent megtesz a siker érdekében. A munkahelyeden általában vezetői szerepbe kerülsz, mivel a virágodhoz hasonlóan erőd és integritásod páratlan.

Szeptember – Őszirózsa

A görög tudomány szerint az őszirózsákat Astraea istennő hozta létre, aki sírt, amikor túl kevés csillagot látott az égen – könnyeiből aztán csillag alakú virágok, őszirózsák lettek. Míg a viktoriánusok a fehér virágokat finomsággal és türelemmel társították, addig a lila fajták leggyakrabban a bölcsességgel és a nemességgel társulnak.

 

Személyiséged:

Kicsit perfekcionista vagy, de ez nem érhet meglepetésként. Talán az az igény, hogy minden tökéletes legyen, egy kicsit érzelmessé is tesz. De hé, ez nem negatívum. Valójában ez a tulajdonság nagyszerű kommunikátorrá tesz.

Október – Körömvirág

Az őszi levelek színéhez illő arany virágzásával nem csoda, hogy a körömvirág illik erre az őszi hónapra. A körömvirág heves szeretetet, szenvedélyt és kreativitást jelképez. Szépségük mellett a körömvirágokat gyulladásos betegségek és bőrproblémák gyógyítására is használják.

 

Személyiséged:

Az októberben született emberekből sugárzik a melegség, barátságosak és könnyedek. Sokan gyakran hozzád fordulnak, ha tanácsra van szükségük. Fontos neked a személyes fejlődés és arra törekszel, hogy békés és harmonikus életet élj.

November – Krizantém

A japánok a krizantémokat a tökéletesség szimbólumának tekintik. A virág szirmainak rendezett kibontakozása annyira megihlette Konfuciuszt, hogy a virágot meditációs tárgyként is ajánlotta.

 

Személyiséged:

Kívülről keménynek tűnhetsz, de belülről gyengéd, őszinte, kedves és együttérző egyéniség vagy, aki nagyon barátságos és vidám. Óvod a szeretteidet, ami azt jelenti, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy biztonságban és boldogságban tudd őket.

December – Mikulásvirág

A karácsonyi ünnepek szimbólumává vált növény jóformán minden lakásban megjelenik az adventi időszakban. A vidám színei jelentést is hordoznak: a fehér a tisztaságot, ártatlanságot és a békét, a zöld az örökké tartó életet szimbolizálja.

 

Személyiséged:

Mindenki csodálja karizmatikus, magabiztos és akaraterős személyiséged. Olyan valaki vagy, aki nagylelkű, vidám és elgondolkodó, csípős humorral – minden pozitív vonással az év végére.

Bloom egyedi születésvirág nyaklánc

Bolt
Keresés
Kedvencek
×